The Academy Keeps on Growing

“Het dak eraf bij The Academy!” schreef Rudolf Nammensma in de Leeuwarder Courant na de première van “Everybody’s Talking’ (****) in een uitverkocht theater de Koornbeurs. In 2019 komt de band terug met het ambitieuze “The Academy Keeps on Growing”.

In de loop der jaren is The Academy uitgegroeid van een traditionele bigband tot een orkest die zijn gelijke niet kent in Fryslân. Speciaal voor deze nieuwe theatershow wordt het orkest nog verder uitgebreid met een zestienkoppig strijkersensemble! Hierdoor ontstaat een groot orkest met dezelfde bezetting als het wereldberoemde Metropole Orkest. Ook qua repertoirekeus gaat de vergelijking op: aantrekkelijk, actuele muziek in een knisperende en afwisselende setting waarin groots, dynamisch, theatraal afgewisseld wordt met klein, zacht en intiem muziektheater.

Met de strijkers van het Wachtkamer Orkest en extra blazers en slagwerkers zorgt de band voor een nog breder palet aan muziekstijlen, repertoire en beleving. Deze unieke samenwerking is een goed voorbeeld van de sterke ontwikkeling die het orkest de laatste jaren heeft doorgemaakt. En het einde is nog niet in zicht!

In 2017 nam het orkest nog de opening van Agrarische Dagen voor haar rekening en gaf het een spetterend optreden op het Friejam Jazz Festival. 2018 zal geheel in het teken staan om gestaag te groeien naar hét muzikale hoogtepunt sinds het bestaan van de band: The Academy Keeps On Growing!

De Koornbeurs in Franeker zal maar liefst twee avonden – op 8 en 9 februari 2019 – in het teken staan van deze spetterende show. Kaarten voor 8 februari en/of 9 februari zijn te bestellen via www.theaterdekoornbeurs.nl of via de leden.